Nóż gwiazda |
służy do krojenia, siekania, rozcierania warzyw i owoców surowych lub gotowanych na puree, owoców jagodowych, potraw dla niemowląt, mięsa gotowanego, mrożonych owoców oraz kostek lodu. Rozciera zupy i sosy , miesza masy do ciast. Jest odpowiedni do gęstych mas.
Tarcza ubijająca |
służy do mieszania, miksowania, ubijania np. białek, śmietany, odtłuszczonego mleka, musów , koktajli, lekkich past, zup i sosów. Doskonale ubija i spulchnia.
Tarcza miksująca |
służy do miksowania, ubijania mieszania np. puree, sosów, dresingów, majonezów. Nadaje się również do mas kremowych lekkich i ciężkich.
Nóż do mięsa |
Kroi, sieka, rozdrabnia mięso gotowane lub delikatne surowe, rozdrabnia również warzywa włókniste.
Uwaga, zachować szczególną ostrożność, nóż jest bardzo ostry i sprzedawany jako dodatkowe akcesoria.